dimecres, 16 de febrer del 2011

"Un riu de crims" al Comarques Nord




Veu la llum “Un riu de crims”, la primera compilació de relats de gènere negre ambientada al nostre territori

» dilluns, 14 de febrer de 2011



La Llibreria Serret de Valderrobres va acollir lo passat dissabte 12 de febrer la presentació de “Un riu de crims”, lo primer recopilatori de relats de gènere negre ambientats a les nostres comarques. L’obra, convocada pel Serret Bloc i compilada pels escriptors Jordi Pijoan-López i Fede Cortés, és un recull de 24 relats breus creats per 24 autors diferents molt arrelats a les nostre comarques i que tenen el gènere negre i els crims com a teló de fons.


Jordi Pijoan, compilador de l’obra, va destacar que “al voltant de la Llibreria Serret s’han fet algunes recopilacions, però mai s’havia fet un llibre sota la directiva d’un gènere concret”. Per a dur a terme esta recopilació es va fer una convocatòria oberta per als autors, que segons va concretar Pijoan “s’han cenyit molt al tema i han creat uns relats molt originals. Alguns autors inclús han tingut la gràcia de posar les nostres varietats lingüístiques” als diàlegs o a la narració dels seus relats.


Lo resultat, un llibre de més de 400 pàgines de gènere negre i ambientat a les nostres terres. De fet, los relats tenen fins i tot “aquell morbo” per al lector d’identificar els entorns on se produeixen los crims. I és que “la major part d’ells estan centrats als nostre territoris”, va concretar el seu compilador. Lògicament, narren crims ficticis, i este recopilatori de relats aporte un element diferenciador que fins ara no s’havia tocat a la nostra zona.


A més, Jordi Pijoan va explicar que “normalment, los reculls que s’han fet al voltant de la Llibreria Serret sempre han estat molt oberts”. En canvi, “lo gènere negre té un seguit de pautes que no te pots saltar. Ha d’haver un crim, ha d’haver una investigació, i ha d’haver un ambient misteriós”. Lo compilador de “Un riu de crims” també va avalar la qualitat dels 24 relats i va destacar que estes iniciatives són un bon punt de partida per a animar als autors del nostre territori a submergir-se al món del gènere negre.


La presentació de “Un riu de crims” a Valderrobres (recordem que prèviament se va presentar a la BCNegra de Barcelona) va coincidir també amb la II Trobada de Gènere Negre del Matarranya. Esta trobada va comptar amb un dinar amb menú negre al bar Lo Trull de les Raboses i una posterior taula rodona on se va tractar el gènere negre. A més, i per l’ocasió, se va etiquetar vi del Priorat amb esta trobada.

Notícia extreta de: http://comarquesnord.cat/2011/02/14/veu-la-llum-%e2%80%9cun-riu-de-crims%e2%80%9d-la-primera-compilacio-de-relats-de-genere-negre-ambientada-al-nostre-territori/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada