divendres, 10 de desembre del 2010

Els colors t€rgiv€rsat$ de la samarreta

I talment com a Sang Culé, els directius del Barça viatjaven a Qatar. Quan vam escriure el nom d'aquest país al nostre llibre, al Manel i a mi ens miraven raret. Esperem que aquest país no tingui el protagonisme que li vam donar a l'argument de la novel·la; tal com esperem que el President protagonista de Sang Culé no acabi sent en Sandrusco, talment abans hom el comparava a en Jan Laporta.

L'admiració que des de fa anys desperta el Barça al món àrab ha acabat donant els seus rèdits més sucosos. Serà perquè "El Barça" fa cacofonia amb "Al-baraka"?, paraula àrab que significa "La benedicció". Serà perquè hi juga el Messi-es de la religió ecumènica que és el futbol?

D'una forma o altra, 30 milions d'€ ingressarà el Barça de Rosell per portar el logo d'aquesta fundació sense afany de lucre que és la Qatar Foundation, dedicada a to prepare the people of Qatar and the region to meet the challenges of an ever-changing world, and to make Qatar a leader in innovative education and research, segons les seves mateixes paraules. Quan hom entra a la plana web d'aquesta fundació i veu els edificis on s'allotgen, sembla mentida això que no hi hagi cap mena d'afany de lucre; com a mínim, canalitzen bona part del lucre dels altres. No farem més comentaris per mantenir la presumpció d'innocència, però estarem amatents a qui són aquesta gent que ha trucat a la porta del Barça per ser tan generosos.


Fotos extretes de la web de la Qatar Foundation: https://www.qf.org.qa/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada