divendres, 4 de desembre del 2009

Sandro Rosell retorna amb les pistoles carregades

Donat que a Sang Culé parlem d'eleccions a la directiva blaugrana, bastant disputades i amb una junta de continuïtat que té pocs números per sortir, ens ha sorprés aquesta notícia apareguda a El Periódico. Que sigui el que Déu vulgui...


El Periódico 2/12/2009
LA SITUACIÓ DEL CLUB BLAUGRANA. SONDEIG DAVANT LES ELECCIONS

Rosell i Soriano, més valorats que els candidats continuistes

• L’exvicepresident esportiu simbolitza el canvi i rebria el vot de més del 50% dels socis

No tindrà fàcil Joan Laporta que la seva candidatura continuista surti vencedora en les pròximes eleccions. I és que més de la meitat dels socis del Barça (el 57,6%) es decanten per un canvi de rumb en la direcció de l’entitat en els comicis que se celebraran entre els mesos de març i juny. La massa social barcelonista que apostaria pel continuisme en la junta se situa en el 34,6% mentre que un 7,8% no es defineix respecte a aquesta qüestió.

Els socis que aposten pel canvi són majoria en tots els segments d’edat, sent els predominants els majors de 56 anys (63,4%), seguits pels de 36 a 55 anys (59,2%), mentre que el grup més jove, entre 18 i 35 anys, es queda en el 49,8%. Curiosament, són les sòcies, amb un 59,6%, les que aposten més decididament per un canvi de directiva, mentre que els socis sumen el 57,1%. Els socis que resideixen a la ciutat de Barcelona demanen majoritàriament el canvi en la junta al sumar el 59,1%, seguits pels que viuen a la resta de Catalunya (57%). El grup de socis que viuen en altres comunitats autònomes i aposten pel canvi es queda en el 55,1%. Els abonats que, per contra, aposten per la continuïtat de la junta sorgeixen del segment més jove de socis (38,9%) i entre els que viuen fora de Catalunya (38,5%).

EL FAVORIT / Si més de la meitat de socis tenen clar que ha arribat el moment de donar pas a una altra junta, també més de la meitat considera que aquesta renovació l’ha d’encapçalar Sandro Rosell, exvicepresident blaugrana en la primera etapa de Laporta i gran favorit al triomf a les urnes. Almenys per al 56,8% dels socis enquestats, que li donarien el vot. En aquesta cursa cap a la llotja, Rosell sembla que surt amb un gran avantatge respecte als seus rivals. De fet, el segon aspirant més ben posicionat, Ferran Soriano, malgrat la seva ambigüitat respecte a si acabarà presentant-se com a candidat, aconseguiria el vot de l’11,4% dels socis, seguit per Xavier Sala Martín, tresorer del club (9,6%) i Alfons Godall (5,9%), actual vicepresident. Segons es desprèn de l’enquesta, els dos homes designats per Laporta per encapçalar la candidatura de continuïtat (Sala Martín i Godall) quedarien molt lluny de Rosell en l’obtenció de vots.

GODALL, EL MENYS CONEGUT / I és que Rosell és el candidat més ben valorat pels socis barcelonistes a l’obtenir una nota de 6,9, l’únic que fins i tot aconsegueix superar la puntuació de Laporta (6,2). El segon aspirant més ben valorat és Soriano (6), mentre que Godall obté un 5,5 i Sala Martín, un 5. Es dóna la circumstància que un terç dels socis entrevistats no coneixen Godall (15,1%) o descarten valorar-lo (18,7%), mentre que els socis que no han sentit a parlar de Rosell o esquiven puntuarlo sumen el 7%.

En canvi, Godall és el candidat més ben valorat entre els socis barcelonistes que aposten per una junta de continuïtat. Aquests culers li concedeixen una puntuació de 6,7, una mica més que a Sala Martín (6,1). No obstant, fins i tot entre els socis que votaran per la continuïtat propugnada per Laporta hi ha un segment (31,8%) que desitjaria que aquest continuisme el liderés Sandro Rosell, davant de Sala Martín (23,8%), Soriano (16,6%) i Godall (11,6%).

De tot els enquestats, l’1,6% votaria en blanc mentre que l’1,8% no participaria en les eleccions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada