divendres, 16 de gener del 2009

Presentació de "Tu no m'estimes" al Casal Lluís Companys de Sant Andreu de Palomar


El passat dilluns 6 d'octubre, a quarts de nou del vespre, "Tu no m'estimes" es va presentar al Casal Lluís Companys (ERC - Sant Andreu). Hi assistiren al voltant d'una vintena de persones, vinculades al Casal i al Districte de Sant Andreu del municipi de Barcelona.

Obri l'acte Josep Maria Orteu, editor del llibre, que insistí en la particularitat del text, de novel·la negra i satírica. Així mateix, explicà tot un seguit d'anècdotes sobre el moment que va conèixer els autors i l'obra, com els dubtes que tingué en engegar un projecte de novel·la negra des d'una editorial que no tocava aquest segell. També explicà com es decidí finalment a tirar-ho endavant per les pròpies virtuts del text, com serien la seva frescor i ritme trepidant.

Per la seva banda, Jordi Pijoan optà per parlar de la vinculació que la novel·la té amb el Casal Lluís Companys, doncs és el lloc on tots dos es van conèixer en treballar en el consell de redacció de la revista que editava el propi casal.

Continuaren parlant de "Tu no m'estimes" com novel·la negra, però també aclarint que són moltes més les lectures que se pot donar al text, des de sàtira política, humor negre, surrealista, vodevil,... reconeixent que les influències rebudes en l'escriptura tant han pogut ser la novel·la negra americana com un Pere Calders molt més nostrat.

Jordi Pijoan també insistí en la metàfora política que hi ha al darrera de la novel·la, on el protagonista, l'antiheroi Enric Soteras, podria representar ben bé l'individu mig català, al qual la política li fan i no se les veu vindre fins que no les té a sobre.

Es tancà l'acte amb un enriquidor torn d'intervencions i preguntes per part del públic, en el qual es va parlar de novel·la negra, món editorial i vincles amb la realitat de la novel·la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada