dissabte, 5 de desembre del 2015

L'enfocament de la lluita contra la SIDA d'un pastor baptista

Mireu bé la cara d'aquest paio a la dreta. És Steven Anderson, pastor de l'Església Baptista de la
Paraula de la Fe, a Tempe (Estats Units).

Aquest proppassat diumenge va tenir la seva peculiar manera d'avançar-se a la celebració del Dia Internacional del VIH/SIDA, proposant la seva solució per eliminar la malaltia de forma immediata: exterminar tots els gais, seguint el mandat de la paraula de Déu, segons la seva interpretació esbiaixada dels textos bíblics.




Despulles humanes d'aquesta mena van ser la font d'inspiració per crear el personatge de Lovelace, també pastor baptista, a la novel·la Els àngels de Sóar. No diré allò tan suat que la realitat supera la ficció, perquè la meva ficció just es va basar en la realitat tal qual era. I tant de bo Steven Anderson fos un personatge de ficció.

Per acabar, un fragment de la novel·la, presentant a Lovelace:

Divendres 3 de juny de 1977
«Des de fa uns dies que veig d’una forma més positiva haver de compartir l’espai de Tenderloin amb les altres confessions. A fi de comptes, tots cerquem la salvació i, estrictament, les vies vers ella poden ser múltiples. Potser és arran d’haver obert la nostra ànima que avui hem conegut un sacerdot que respon al nom de Lovelace. Home senzill de cabells blancs, impecable afaitat i cos refermat per la feina, no s’arronsa davant les adversitats. Podent escapolir-se de tal labor pel seu rang en la seva congregació, l’hem conegut davant d’una gran olla carregada de caldo per als vagabunds, enmig del carrer. És un individu molt carismàtic i ple d’energia. L’Adam i jo hem quedat captivats per la diatriba que engegava mentre repartia els bols. Hem rigut en un principi, però no amb sorna, sinó amb alegria. Sense comentar-ho més que creuant-nos les nostres mirades, hem decidit atansar-nos a ajudar-lo en el seu quefer. Quan estàvem a prop, he pensat que potser ens foragitava en veure que érem membres d’una altra confessió, però no ha estat així; ans al contrari, ens ha rebut amb els braços oberts. Avui ha estat una dia feliç».

(Els àngels de Sóar, pg. 113, dietari de l'elder Charles Slott)

Enllaços de la notícia:
http://www.usatoday.com/story/news/nation/2014/12/04/pastor-calls-for-killing-gays-to-end-aids/19929973/




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada