dijous, 4 de novembre del 2010

La Due Diligence de "coitus interruptus"

Com es nota que la Sandrusco Gang va voler causar expectació amb l'anunci que aquesta setmana se
faria pública la due diligence. Tots ens fregàvem les mans per veure fins on arribava el desori que el malvat Joan Laporta va formar al Barça.

Ens ha fet esperar uns quants dies perquè els diaris en parlessin, també nosaltres al facebook i a les converses de bar, perquè tots plegats especuléssim. "Veure-ho la que és bona" ens prometia, i tots ens preparàvem per veure el Cas Millet, però en versió futbol.

Arribat el dia de la veritat, "coitus interruptus". Del que ha presentat als socis no se'n treu l'aigua clara i l'únic que queda (i potser és el que el mateix Rosell busca) és continuar especulant. La pregunta que continuarà estant a l'aire és si realment hi ha hagut desfalcament, mala gestió o si les coses s'amaguen perquè de fet esquitxen al propi Rosell i membres del seu equip. Recordem que de fet Rosell és una escissió del laportisme i va remenar les cireres tot el que va voler fins que se'n va anar.

Rosell també reconeix que quan van entrar ell i el seu ex-amic Jan, el senyor Joan Gaspar havia deixat un forat econòmic com per passar un portavions. Aquest forat es comptabilitza en el dèficit del mandat de Laporta? Perquè de ser així, significaria que vol que Laporta es mengi el forat que en el seu dia va deixar Joan Gaspar. Perquè no fa una acció de responsabilitat contra Joan Gaspar? Perquè ara és amic seu via el nuñisme que li va donar suport durant tota la campanya?

Us deixem amb dos articles, que si bé no són aclaridors perquè de clar en tot aquest afer no n'hi ha res, com a mínim certifiquen l'embolic de tot plegat.

La «due diligence» s'ensenya
  • Ahir 40 socis del Barça van anar a l'oficina per consultar-la

  • L'excandidat Jordi Majó en surt decebut per l'absència de detalls

  • 03/11/10 02:00 - Barcelona - SERGI DE JUAN

    Barcelona Ahir es va iniciar el procés de consulta de la due diligence a l'oficina d'atenció al barcelonista que hi ha al recinte del Camp Nou. En aquesta primera jornada hi estaven citats 40 socis, que van disposar d'aproximadament una hora per consultar el contingut de l'auditoria preventiva realitzada per l'empresa KPMG i que una part d'aquesta ja va ser exposada davant els compromissaris en l'assemblea del 16 d'octubre. El pròxim 12 de novembre es tancarà el període de sol·licitud de cita per tenir accés al polèmic informe i que tant debat ha generat en el barcelonisme entre els partidaris de Joan Laporta i els de Sandro Rosell i entre els que són partidaris de rentar la roba bruta a casa o fer-la pública.

    Un dels socis que ahir va acostar-se a les instal·lacions del club va ser l'excandidat a la presidència Jordi Majó. I en va sortir molt decebut perquè, segons el seu parer, el que va veure no es tracta d'una due diligence, sinó d'un resum de l'auditoria econòmica. «En una due s'entra al més mínim detall i aquí el que han ensenyat és un resum de l'auditoria de 49 planes amb format Powerpoint amb lletres grosses i gràfics.» Majó, que és empresari, assegura que en la seva trajectòria ha vist moltes due diligence i que el que l'interessava saber és, per exemple, la despesa d'un vicepresident en un hotel d'Abu Dhabi: quants dies s'hi havia allotjat, amb quantes persones i què s'havia consumit en els dinars o sopars, però que tot això no apareixia. Des del club i els auditors, precisament, es queixen que hi ha factures de despeses però que no estan detallades. És aquest motiu el que potser provoca que molts socis surtin una mica decebuts amb el contingut que esperaven trobar.

    El que sí que està detallat –nombre de persones, trajecte i cost– són els vols amb jet privat. En el document que els socis poden consultar es destaca que la majoria de despeses de les targetes de crèdit són en hotels i restaurants, però que en moltes hi falta el detall de la factura. També es detalla que algunes despeses no han estat justificades «adequadament». També s'ha de ressaltar que en les 49 pàgines no apareix el nom de KPMG enlloc.

    Finalment, el club ha decidit fer un resum de la «due diligence» de 49 pàgines i amb gràcies perquè quedi la informació clara

    http://www.elpunt.cat/noticia/article/8-esports/48-barca/325262-la-ldue-diligencer-sensenya.html


    Rosell rebutja fer-se càrrec dels 48,7 milions de Laporta
    • La junta blaugrana pretén començar la seva gestió sense càrregues alienes

    04 / 11 / 2010
    L'exvicepresident econòmic del FC Barcelona, Ferran Soriano, deia que quan la directiva presidida per Joan Laporta es va fer càrrec del club, el 22 de juny de 2003, va heretar una "motxilla que pesa moltíssim i no podem caminar amb ella". Es referia als números que havia deixat Joan Gaspart, president del club des del 2000 al 2003.

    Sandro Rosell no està disposat a carregar amb el pes de cap motxilla que no sigui la seva i per aquest motiu va dir no als números presentats per Laporta com a tancament de l'exercici 2009-10 i, per extensió, de tot el seu mandat. La reformulació dels comptes eliminava les salvetats i dues de les incerteses en l'informe de la directiva anterior. D'aquesta manera, la prima Mediapro (12), premi Mediapro (3,2), Sogecable (37,8), sortides d’Henry (8,2) i Baena (3,9) i terrenys de Sant Joan Despí (14,9) i Viladecans (11,6) expliquen la variació dels 11,1 milions d’euros de beneficis previstos per l’anterior directiva a les pèrdues de 79,6 milions de pèrdues auditades.

    A la due diligence de KPMG també queda reflectit que les pèrdues del darrer any de Laporta s'apropen a aquests 80 milions d'euros.

    La reformulació d'aquests números també va obligar a la directiva actual a reformular els números de tot el mandat de Laporta, amb la qual cosa els números negres de l'expresident van passar a ser vermells per valor de 48,7 milions d'euros. L'assemblea de compromissaris, com es recordarà, va donar llum verda als mandataris de l'entitat a iniciar una acció social de responsabilitat perquè siguin els directius anteriors els que facin front a aquest dèficit.

    D'aquesta manera, la junta directiva blaugrana, que ha previst un pressupost per a l'exercici 2010-11 amb unes pèrdues de 21,4 milions d'euros, només es fa responsable de la seva gestió.

    Extret de: http://esports.e-noticies.cat/rosell-rebutja-fer-se-carrec-dels-487-milions-de-laporta-46468.html

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada