dimarts, 15 de juny del 2010

Un nou President digne de "la novel·la negra del Barça"

Des de la novel·la negra del Barça emprenem aquesta nova era amb l'esperança que, certament, aquest nou president blaugrana NO ENS FALLARÀ i que estarà a l'alçada de poder-se encarnar en l'alter ego real del personatge principal de la nostra novel·la. Sandro Rosell, per tot el que s'està parlant aquests dies, i que està vinculat als seus negocis personals, dóna el perfil de superar fins i tot tot allò que vam imaginar per al nostre president fictici a Sang Culé. El seu predecessor, el Sr. Laporta, ja ho va fer; amb ànsia que el superi, no podem fer més que esperonar l'Alejandrito perquè s'hi posi i vagi més enllà.
    


Com a darrer homenatge a la nostra musa particular, Sr. Joan Laporta, reproduïm un fragment extret d'un article de la seva pàgina web personal http://www.laporta2010.cat/ (enllaç anul·lat) on precisament parla del seu successor (sí... aquell amb qui quasi es trenquen el coll amb abraçades afectuoses aquest diumenge...) i de l'afer Ailanto Marketing amb la justícia brasilera.

Qui és Alexandre Rosell?

Publicat: 28/05/2010 - 21:47 a www.laporta2010.cat (enllaç anul·lat)

[...] Així, doncs, demano que no s’ometin certes informacions senzillament perquè alguns mitjans de comunicació no els interessa divulgar-les. La censura ja és història. I quan parlo d’informacions que els socis han de conèixer em refereixo, concretament, a la notícia de la demanda que la Fiscalia de Brasília ha iniciat per frau contra l’erari públic contra l’empresa Ailanto Marketing Ltda., de la qual el senyor Alexandre Rosell i Feliu n’és el propietari al 99 per cent. L’escrit de la sol·licitud, datat el 29 de juliol del 2009 i firmat per cinc fiscals de Brasília, es presenta contra el Governador de l’Estat Federal, José Roberto Arruda, actualment a la presó; Agnaldo Silva de Oliveira, en la data dels fets Secretari d’Esports del Districte Federal, i contra l’empresa del senyor Alexandre Rosell. Els documents que tots els socis poden consultar a la xarxa són prou eloqüents i no donen marge a la interpretació: Ailanto Marketing Ltda., encara en actiu, és una empresa pantalla creada pel senyor Rosell per a l’explotació d’un partit amistós entre Brasil i Portugal que es va disputar el novembre del 2008 a Brasília. Segons el fiscal, aquesta empresa ha estat encausada per haver actuat “amb ànim fraudulent i nítida mala fe” en la contractació del citat partit, pel qual Ailanto va cobrar 9 milions de reals, uns quatre milions d’euros, de la secretaria d’esports del govern estatal de Brasília [...]



Seguint amb vocació informativa, per si no se sap de què va l'afer Ailanto Marketing, gràcies a l'opacitat informativa que hi ha hagut per part de mitjans de premsa espanyols que no volien perjudicar la carrera electoral de Sandro Rosell, reproduïm una notícia publicada ja fa dies a http://www.eldebat.cat/ (enllaça anul·lat):
 
Els negocis de Sandro Rosell tornen a posar-lo en dificultats
Redacció: 22/05/2010- 20:27 original a http://www.eldebat.cat/cat/notices/2010/05/els_negocis_de_sandro_rosell_tornen_a_posar-lo_en_dificultats_69742.php (enllaç anul·lat)

Es tracta d'un assumpte que està subjudice al Brasil i té el seu origen al partit amistós Brasil-Portugal jugat el 19 de novembre de 2008. Segons els escrits de la Fiscalia de Brasília, el govern regional del Districte Federal hauria contractat l'empresa Ailanto Marketing per 9 milions de reals (al voltant de 3,5 milions d'euros) per organitzar l'esdeveniment. Ailanto Marketing és una societat de la que Sandro Rosell, almenys segons el document de constitució de la societat, tenia el 99% del capital social. La Fiscalia considera que la contractació va ser irregular i per això demanda de forma solidària a la mateixa juntament amb els responsables polítics de la contractació. Es demana la devolució de les quantitats percebudes, a més d'altres mesures, com la prohibició de contractar amb l'administració pública, etc... Un dels polítics implicats ha estat empresonat per altres fraus. El secretari d'estat d'esports va ser cessat arran d'aquest i d’altres escàndols.

La demanda de la Fiscalia es basa en què considera l'empresa Ailanto com una empresa "ad hoc" per facilitar la contractació irregular de l'esdeveniment sense seguir els procediments legals. Se l'acusa també de no haver fet front presumptament a les despeses que segons contracte li corresponien i que haurien estat pagades al final per la federació a càrrec de les entrades de l'esdeveniment. A la premsa brasilera apareixen altres societats presumptament vinculades a Rosell. En concret, s'assenyala que els drets de la selecció brasilera estan cedits a ISEC, una empresa domiciliada a les Illes Caiman, que al seu torn els té cedits a BonusSport Marketing, domiciliada a Barcelona, qui els va cedir a Ailanto, constituïda pocs dies abans de la signatura del contracte. La defensa dels demandats al•lega que no hi va poder haver concurs perquè no disposa de llibertat per contractar en estar cedits els drets. De moment, s'està pendent que es completin els escrits dels demandats i que el jutge determini o no l'obertura del procés.

Sandro Rosell va ser responsable de Nike al Brasil, lloc des d'on va crear un entramat de relacions al més alt nivell dins de l'esport brasiler. Una de les claus de les properes eleccions a la presidència del Barça és si els vincles empresarials de Rosell amb el món de l'esport són vistos pels socis com un actiu que pot beneficiar el club o, per contra, són percebuts com una possible font de subordinació del club a interessos econòmics. Sandro Rosell es juga la presidència en aclarir aquesta qüestió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada